Friday, January 04, 2008

Συνάντηση Κ. Καραμανλή με τον Αμερικανό πρέσβη (και Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών)

Ο παραπάνω είναι ο τίτλος της είδησης στην ηλεκτρονική έκδοση της "Καθημερινής" που μόλις αναρτήθηκε (εκτός της παρένθεσης που πρόσθεσα εγώ).
Σύμφωνα με το σχετικό εξαιρετικά (και ασυνήθιστα) λιτό κείμενο της εφημερίδας
Συνάντηση διάρκειας μιάς ώρας και είκοσι λεπτών είχε το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ. Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.
Οσοι έχουν διαβάσει το κείμενο που ανάρτησα το πρωί, θα σκεφθούν ότι η συνάντηση έγινε για τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών που συνεργάζονται με τα Αμερικανικά πανεπιστήμια και ότι ο Αμερικανός πρέσβυς κινήθηκε ταχύτατα για να πιέσει τον πρωθυπουργό, μετά την χθεσινή αποτυχημένη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας (ο οποίος, προφανώς, τα έκανε μούσκεμα).
Η ξαφνική συνάντηση με τον πρωθυπουργό και η πρωτοφανής διάρκειά της παρ' ότι, προφανώς, δεν ήταν προγραμματισμένη είχε ως στόχο να "πεισθεί" η ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει τα ΚΕΣ που συνεργάζονται με Αμερικανικά πανεπιστήμια μαζί με εκείνα που συνεργάζονται με ευρωπαικά πανεπιστήμια (γι' αυτό δεν έγιναν και δηλώσεις).
Πολλοί, ίσως, θα πουν ότι η συνάντηση είχε σχέση με τα ελληνοτουρικά και την επικείμενη (?) επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία. Δεν γνωρίζουν ίσως ότι η διπλωματία της οικονομίας ενδιαφέρει τις ΗΠΑ περισσότερο από την παραδοσιακή διπλωματία.

Περιμένω να δώ πότε ο Αμερικανός Πρέσβυς θα συναντήσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

No comments:

Post a Comment