Monday, January 07, 2008

Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, Deree και Anatolia

Εκτιμώ ότι τις συναντήσεις του Αμερικανού Πρέσβυ με τον Υπουργό Παιδείας και τον Πρωθυπουργό απασχόλησε και η τύχη της "αναγνώρισης" των δύο αυτών εκπαιδευτικών μονάδων. Αυτά, διαφοροποιούνται από τα ΚΕΣ που συνεργάζονται με αμερικανικά ιδρύματα γιατί έχουν πλήρη προγράμματα που οδηγούν σε "απονομή "εσωτερικού"τίτλου.

Αν υποθέσουμε ότι η κυβέρνηση (χωρίς να υποχρεούται από την ευρωπαική νομοθεσία και τις αποφάσεις του ευρωπαικού δικαστηρίου) περιλάβει στην όποια ρύθμιση τα ΚΕΣ που συνεργάζονται με αμερικανικά ιδρύματα, δεν θα μπορεί να επεκτείνει την ρύθμιση αυτή στο Anatolia και στο Deree. (Εναλλακτικά, θα έπρεπε τα τελευταία να επιδιώξουν κάποια συνεργασία με ιδρύματα στις ΗΠΑ, πράγμα που θα ήταν υποτιμητικό -και αντιοικονομικό- για τα ίδια. Θα ήταν επίσης αντίθετο με τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς που τόσο η κυβέρνηση όσο και οι ΗΠΑ ευαγγελίζονται, αφού η αγορά αυτή έχει ήδη "αξιολογήσει" τις διάφορες αυτές μονάδες και τα αποτελέσματα είναι γνωστά).

Το αδιέξοδο είναι προφανές.

ΥΓ. Σήμερα, μετά από 4 μέρες από την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αμερικανό πρέσβυ, διοχετεύθηκαν πληροφορίες για την συνάντηση και το αντικείμενό της που επιβεβαιώνουν το σχετικό post μου.

No comments:

Post a Comment