Sunday, February 24, 2008

Οι εκλογές συνέδρων στο ΠΑΣΟΚ

Γίνονται σήμερα οι διαδικασίες για εκλογή συνέδρων στο ΠΑΣΟΚ.
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι οι διαδικασίες είναι και πάλι -στην ουσία- "κλειστές". Πολλοί από τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν στην εκλογή προέδρου δεν πήραν καμμιά ειδοποίηση ή ενημέρωση. Πρόκειται γι' αυτούς που δεν πήγαν τότε να ψηφίσουν γιατί είχαν κάποια "στράτευση", αλλά γιατί ενδιαφέρονταν για το ΠΑΣΟΚ. Τότε όμως, είχαν πληροφορίες από τα ΜΜΕ αλλά και η επιλογή ήταν μεταξύ δύο προβεβλημένων στελεχών. Σήμερα; Γιατί κάποιο μέλος ή φίλος του ΠΑΣΟΚ που δεν ασχολείται με τα εσωκομματικά (και ελπίζω να μην θεωρείται αυτό έγκλημα), να ξέρει ποιοί είναι υποψήφιοι για σύνεδροι και ποιόν θα προτιμούσαν ως εκπρόσωπό τους στο συνέδριο; Αλλά και για αυτούς που ασχολούνται: Πόσες σχετικές συγκεντρώσεις έγιναν σε τοπικές οργανώσεις; Πόσοι ειδοποιήθηκαν γι' αυτές;
Και βέβαια, το ΠΑΣΟΚ έχει όλα τα στοιχεία για τα μέλη και φίλους που ψήφισαν τον Νοέμβριο. Οχι μόνο αυτό αλλά όσοι ψήφισαν υπέγραψαν ότι δέχονται να ενημερώνονται από το ΠΑΣΟΚ.
Ισως υπάρχει κάποια εξήγηση που δεν την γνωρίζω.
Αυτό που όμως πιστεύω ότι θα γίνει τελικά είναι ότι θα ψηφίσουν μόνοι όσοι έχουν ήδη αποφασίσει ποιόν μηχανισμό θέλουν να στηρίξουν και θα αθροίσουν το "κουκί" τους σε κάποιον από αυτούς.
(Στο site του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται ότι Πληροφορίες για τα εκλογικά κέντρα θα δίνονται σε όλες τις Οργανώσεις του Κινήματος. Θα αναφερθώ κάποια στιγμή στις πληροφορίες που δίνονται από τις οργανώσεις).
Αυτό είναι εκείνο που επιζητεί το ΠΑΣΟΚ;

No comments:

Post a Comment