Monday, July 14, 2008

Νέος νόμος για τα κολλέγια

Η κυβέρνηση αποφάσισε να "λύσει" το θέμα των κολλεγίων (εν όψει της απόφασης του ΕΔ) και ετοιμάζει σχετικό νομοσχέδιο.
Από όλα όσα διάβασα σχετικά με το νομοσχέδιο αυτό, την μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε η παρακάτω δήλωση του εκπροσώπου των κολλεγίων.

«Τα κολέγια όλων των ειδών που λειτουργούν σήμερα στη χώρα μας πρέπει να υπερβαίνουν τα 2.500» τονίζει σχετικά ο κ. Καρκανιάς, μιλώντας προς «Το Βήμα». «Από εργαστήρια μανικιούρ έως σεμινάρια στις ανατολικές φιλοσοφίες» συνεχίζει. «Αναρωτιέται κανείς πώς γίνεται με έναν νόμο να ελεγχθεί η λειτουργία τους και βεβαίως αναρωτιέμαι αν ο νόμος αυτός τελικά θα εφαρμοστεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2005 έχει ψηφιστεί νόμος που απαγορεύει στα κολέγια να χρησιμοποιούν τον όρο “πανεπιστήμια”,αλλά τον χρησιμοποιούν όλοι χωρίς καμία κύρωση, ενώ την ίδια στιγμή οι εκάστοτε υπουργοί Παιδείας επισκέπτονται αναγορεύσεις αποφοίτων τους...» επισημαίνει ο κ. Καρκανιάς. «Μοιάζει με τους νόμους για τα αυθαίρετα,οι οποίοι ποτέ δεν εφαρμόζονται...»

Βρίσκω την δήλωση απόλυτα λογική. Φαίνεται ότι θα καταλήξουμε να ψηφιστεί ένα ακόμα νόμος για την δημιουργία εντυπώσεων. Οσο για την ουσία...

No comments:

Post a Comment