Sunday, March 29, 2009

Η Ζάκυνθος και η Χιλή


Ο Κ. Καραμανλής ισχυρίζεται ότι τα οικονομικά προβλήματα της χώρας οφείλονται στην διεθνή οικονομική κρίση. Ο Γ. Παπανδρέου υποστηρίζει ότι αιτία τους είναι η κυβερνητική πολιτική.

Ας υποθέσουμε ότι ο ισχυρισμός του Κ. Καραμανλή είναι ο σωστός. Τι θα έκανε στην περίπτωση αυτή ένας υπεύθυνος ηγέτης; Θα προσπαθούσε να αντιληφθεί την πολυπλοκότητα αυτής της διεθνούς οικονομικής κρίσης για να να πάρει τα καλύτερα μέτρα.

Και όμως: Ο ΚΚ επιλέγει να συναντά τον ένα μετά τον άλλο διεθυντές εφημερίδων στους οποίους "εμπιστεύεται" ότι κουράστηκε και θα αποχωρήσει. Οταν το επικοινωνιακό τρυκ δεν αποδίδει, επισκέπτεται την Ζάκυνθο για να "εξηγήσει" ότι είναι μάχιμος.

Τις ίδιες μέρες ο Γ. Παπανδρέου πηγαίνει στην άλλη άκρη της γής και συναντάται με μερικές από τις σημαντικότερες ηγετικές φυσιογνωμίες του πλανήτη (Biden, Brown, Lula, Bachelet, Zapatero), για να συζητήσουν την πολιτική αντιμετώπιση της διεθνούς κρίσης. Τρεις από αυτούς θα συμμετέχουν και στην συνάντηση των G20. Η συνάντηση αυτή χαρακτηρίζεται από τα διεθνή πρακτορεία ως προθέρμανση της συνάντησης των G20.
Και δεν αρκείται σ' αυτό. Αμέσως μετά, συναντάται στην ΝΥ με τον J. Stiglitz και την επιτροπή κορυφαίων επιστημόνων από όλο τον κόσμο που ο ίδιος διαμόρφωσε για να ακούσει τις επιστημονικές αναλύσεις για την κρίση αυτή.

Φοβάμαι ότι το πρόβλημα της χώρας δεν είναι ούτε η διεθνής κρίση ούτε η πολιτική της κυβέρνησης. Το πρόβλημα είναι η νοοτροπία του πρωθυπουργού.

Αναρωτιέμαι ποιόν μπορεί να εμπιστεύεται περισσότερο ο Ελληνας πολίτης για να οδηγήσει την χώρα στην νέα και δύσκολη εποχή.

1 comment:

  1. Anonymous3:24 am

    Δηλαδή έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα στον κ. Καραμανλή και στον κ. Παπανδρέου?
    Θα προτιμούσα να επιλέξω ανάμεσα σε 2 ή περισσότερες πολιτικές, που όμως δεν νομίζω ότι, προς το παρόν, υφίστανται σαφώς διατυπωμένες.
    Και κάτι ακόμη: όλα καλά σχετικά με τη συζήτηση για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Θα είχατε την καλωσύνη να θέσετε και το ζήτημα των αποδοχών των εκπαιδευτικών; Τουλάχιστον να τους θέσετε υπόψη ότι ο συμπαθής κλητήρας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με ίδια χρόνια προϋπηρεσίας αμοίβεται 50% περισσότερο από τον εκπαιδευτικό.
    Συμπτωματικά, οι εκπαιδευτικοί αποτελούν την πολυπληθέστερη ομάδα δημοσίων υπαλλήλων. Μην κάνετε τον κόπο να ρωτήσετε την ΑΔΕΔΥ για το "ενιαίο μισθολόγιο" των δ.υ., περί άλλων τυρβάζει εδώ και δεκαετίες.

    ReplyDelete