Thursday, March 12, 2009

Το ΠΑΣΟΚ και η Ολυμπιακή

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ για την διαπραγμάτευση πώλησης της Ολυμπιακής. Είναι σαφές ότι υπάρχει αμηχανία.
Μέχρι την Παρασκευή γινόταν αναφορά στις προϋποθέσεις που έθετε το ΠΑΣΟΚ για ιδιωτικοποίηση (με αποκκλίσεις όσο αφορά τον όρο για διασφάλιση των κανόνων υγιούς ανταγωνισμού που όμως διορθώθηκαν).
Μετά την ανακοίνωση της κατ' αρχήν συμφωνίας οι τοποθετήσεις εξακολουθούν να μην είναι σαφείς. Από τα στελέχη που τοποθετούνται, τίθενται ερωτήματα για τους επί μέρους όρους της συμφωνίας. Οι επιφυλάξεις αυτές φαίνονται -κατ' αρχήν- εύλογες. Εκτιμώ όμως ότι αφού η συμφωνία υπόκειται στην έγκριση των οργάνων της ΕΕ, οι επιφυλάξεις αυτές θα διασκεδαστούν.

Πιστεύω ότι ένα κόμμα που βρίσκεται στα πρόθυρα της εξουσίας έχει υποχρέωση απέναντι στους πολίτες να τοποθετείται με σαφήνεια στα μεγάλα θέματα που απασχολούν την χώρα. Και η πώληση της Ολυμπιακής είναι ένα από αυτά.

Η δική μου άποψη είναι ότι η πώληση αυτή είναι συμφέρουσα για την χώρα. Και είναι ό,τι για την Ολυμπιακή και τους πολίτες. Γιατί θα διασφαλίσει την ύπαρξη δύο υγιών ανταγωνιστικών δυναμικών ιδιωτικών αεροπορικών εταιριών προς το συμφέρον των καταναλωτών και της οικονομίας. Κάτι που λείπει από την χώρα μας, από την αρχή της δεκαετίας του 90 όταν υιοθετήθηκε πλήρως η ελεύθερη οικονομία. Με τους εθνικούς προμηθευτές, τους εθνικούς εργολάβους τους εθνικούς εκδότες, τους εθνικούς γαλατάδες και τις απ' ευθείας αναθέσεις έργων.

Η εξασφάλιση των κανόνων αυτών είναι (ένα ακόμα) από τα ζητούμενα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

(το κείμενο αυτό είχε αναρτηθεί στις 8/3/09)

No comments:

Post a Comment