Friday, September 11, 2009

Το μέλλον του ΕΣΥΠ

Με λύπη μου διαπιστώνω ότι ο Πρόεδρος του ΣΠΔΕ, για λόγους που δεν γνωρίζω, βάζει σε κίνδυνο το μέλλον του ΕΣΥΠ. Η απόφαση του να προχωρήσει σε συνεδριάσεις, όχι μόνο στις 15 Οκτωβρίου μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, αλλά και να ορίσει συνεδρίαση στις 7 Οκτωβρίου (!), καθιστά αναξιόπιστο και περιθωριοποιεί πλήρως το συγκεκριμένο όργανο.

Θα είχε, ίσως, έννοια να γίνει κάποια συνεδρίαση γα κάποια επείγοντα θέματα της εκπαίδευσης (π.χ. το θέμα της γρίππης). Δεν μπορώ όμως να αντιληφθώ γιατί είναι επείγον να συζητήσει το θέμα της εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ένα όργανο όπου η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του (μετά την αποχώρηση του ΛΑΟΣ), είναι διορισμένη από τον Υπουργό Παιδείας. Ένα όργανο που και ο πρόεδρος του είναι διορισμένος από τον Υπουργό Παιδείας (σε αντίθεση με τον πρόεδρο της Ολομέλειας του ΕΣΥΠ που, τουλάχιστον, έχει περάσει από την επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής).

Ακόμα και αν το ΕΣΥΠ ήταν ανεξάρτητη αρχή, στοιχειώδεις κανόνες σεβασμού της εκλογικής διαδικασίας θα επέβαλαν την ολιγοήμερη διακοπή των εργασιών του. Δεν είναι τυχαίο ότι και το ΑΣΕΠ διέκοψε τις διαδικασίες επιλογών προσωπικού παρ' ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ανάγκες πλήρωσης θέσεων είναι πιεστικές.

No comments:

Post a Comment