Wednesday, September 30, 2009

Ο Γ.Α. Παπανδρέου και η αξιοκρατία στο Δημόσιο

Ο Γ.Α. Παπανδρέου ανακοίνωσε σήμερα τις προθέσεις του για την αξιοκρατική στελέχωση των θέσεων πολιτικής ευθύνης με δημόσια προκήρυξη.

Στο θέμα αυτό είχα αναφερθεί και στο παρελθόν.

Πρόκειται κατά την γνώμη μου για την μεγαλύτερη καινοτομία στην λειτουργία του κράτους.

Το εγχείρημα δεν θα είναι εύκολο και οι αντιδράσεις αναμενόμενες. Το βέβαιο είναι ότι με όποια λάθη και αν γίνουν η δημόσια διοίκηση θα στελεχωθεί καλύτερα από ότι είναι σήμερα. Τα βιογραφικά όσων επιλεγούν θα είναι διαθέσιμα στο διαδύκτιο. Και δεν θα ψάχνουν οι πολίτες να μάθουν τα προσόντα ενός στελέχους της διοίκησης στις παραπολιτικές στήλες η στα blogs.

Ελπίζω ότι στις προυποθέσεις θα περιλαμβάνεται και η δέσμευση ότιόσοι επιλεγούν δεν θα έχουν την δυνατότητα να είναι υποψήφιοι στις αμέσως επόμενες εκλογές (εθνικές, δημοτικές, εκλογές διοκήσεων πανεπιστημίων, επιμελητηρίων, αθλητικών συλλόγων κλπ.). Δεν θα πρέπει επίσης –για το διάστημα που θα κατέχουν την θέση- να συμμετέχουν σε κομματικά όργανα ή οργανώσεις της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ.

1 comment:

  1. Πρέπει ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ να δηλώνεται ότι οι ΓΓ των Υπουργείων ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ να είναι υποψήφιοι βουλευτές στις επόμενες εκλογές.

    ReplyDelete