Monday, March 05, 2012

Μνημόνιο ΙΙ: Εισαγωγικά


Μνημόνιο Συνεννόησης
στις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής

9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Οι εκταμιεύσεις τηςχρηματοδοτικής ενίσχυσης προς την Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό ΤαμείοΧρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) υπόκεινται σε τριμηνιαίες αξιολογήσειςτων όρων καθ’ όλη την διάρκεια της συμφωνίας. Η αποδέσμευση των δόσεωνβασίζεται πάνω στην τήρηση κριτηρίων ποσοτικής απόδοσης και σε μία θετική αξιολόγησητης προόδου η οποία πραγματοποιείται σε σχέση με τα κριτήρια πολιτικής τηςΑπόφασης του Συμβουλίου 2011/734/ΕΕ της 12ης Ιουλίου 2011 (όπως έχειτροποποιηθεί – εφ’ εξής καλούμενη "Απόφαση του Συμβουλίου"), τομνημόνιο οικονομικής και χρηματοπιστωτικής πολιτικής (ΜΟΧΠ) και το παρόνΜνημόνιο.
Το παράρτημα επί της παροχήςδεδομένων αποτελεί τμήμα του Μνημονίου και το πόσο καλά θα εφαρμοστεί, θαληφθεί υπ’ όψιν για την εκτίμηση του βαθμού συμμόρφωσης.
Η Ελλάδα δεσμεύεται να προβεί σεδιαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ)και το προσωπικό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ως προς την υιοθέτησημορφών πολιτικής οι οποίες εμπίπτουν εντός του πεδίου του παρόντος Μνημονίουπαρέχοντας επαρκές χρονικό περιθώριο για αξιολόγηση. Η Κυβέρνηση δημοσιεύειτριμηνιαία έκθεση σε συμμόρφωση με το Άρθρο 4 της Αποφάσεως του Συμβουλίου.
Σε εναρμόνιση προς τασυμπεράσματα της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης της 26ης Οκτωβρίου 2011, ηΚυβέρνηση θα συνεργασθεί πλήρως με τα κλιμάκια της Επιτροπής, της ΕυρωπαϊκήςΚεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για τηνενίσχυση της παρακολούθησης της εφαρμογής του προγράμματος και θα παρέχει στιςομάδες προσωπικού πρόσβαση σε όλα τα σχετικά δεδομένα και άλλα στοιχεία πουαφορούν την Ελληνική διοίκηση. Όμως η κυριότητα του προγράμματος και όλες οιεκτελεστικές ευθύνες για την υλοποίηση του προγράμματος παραμένουν στην ευθύνητης Ελληνικής Κυβέρνησης.

No comments:

Post a Comment