Monday, July 09, 2012

Συνέντευξη στον Flash 96: Ενότητα 4 (Για την επιλογή Σπυρόπουλου στο ΙΚΑ εκτός opengov)


ΑΣ: Εγιναν και επιλογές, οι οποίες ακύρωναν στην πράξη το OpenGov. Δηλαδή, θυμάμαι τότε που λέγαμε ότι ο καθ’ όλα άξιος κύριος Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο οποίος όμως ήταν γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, προφανώς δεν χρειαζόταν να περάσει από την διαδικασία του OpenGov για να πάει διοικητής στο ΙΚΑ. Οπότε, δημιουργήθηκε έτσι η εντύπωση της εξαπάτησης.
Αναφερθήκατε στο συγκεκριμένο παράδειγμα του κ. Σπυρόπουλου που έχει ενδιαφέρον. Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς γιατί η συγκεκριμένη επιλογή του κ. Σπυρόπουλου έγινε μετά από επτά μήνες; Έγινε γιατί το ΠΑΣΟΚ, γιατί η κυβέρνηση, γιατί ο Παπανδρέου ή ο Πανάρετος, γιατί ο οποιοσδήποτε ήθελε να βάλει τον Σπυρόπουλο και έψαχνε τρόπο να τον βάλει; Αν ήθελε να βάλει τον Σπυρόπουλο από την αρχή, δεν θα το έκανε; Ποιός θα το εμπόδιζε;
ΑΣ: Δεν μπορούσατε να βρείτε άλλον εννοείτε;
ΙΠ: Έγινε η διαδικασία, βγήκε η προκήρυξη, υπήρξαν πολλές υποψηφιότητες, έγινε αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων, αλλά δεν θεωρήθηκε, καλώς ή κακώς, κάποιος ικανός για την θέση αυτή. Εγώ πίστευα ότι υπήρχαν ικανοί υποψήφιοι για να καταλάβουν την θέση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή είναι η σωστή άποψη. Υπήρχε ανησυχία λόγω έλλειψης αντίστοιχης εμπειρίας από αυτούς που προηγούνταν στην αξιολόγηση για την κατάληψη μιας τόσο σημαντικής θέσης. Θεωρήθηκε ότι κανείς από αυτούς δεν μπορούσε να διοικήσει έναν οργανισμό του μεγέθους του ΙΚΑ. Ετσι, ελήφθη η απόφαση να αναλάβει κάποιος, ο οποίος είχε πείρα από την διοίκηση. Αν κρίνουμε από το γεγονός ότι η συγκυβέρνηση οδηγείται στην απόφαση να διατηρήσει τον κ. Σπυρόπουλο, αποτελεί ίσως απόδειξη ότι η επιλογή ήταν σωστή και εγώ είχα λάθος.

2 comments:

  1. "Θεωρήθηκε ότι κανείς από αυτούς δεν μπορούσε να διοικήσει έναν οργανισμό του μεγέθους του ΙΚΑ. Ετσι, ελήφθη η απόφαση να αναλάβει κάποιος, ο οποίος είχε πείρα από την διοίκηση."

    ΛΗΜΜΑΤΑ:
    Α. Το ΠΑΣΟΚ έχει πάνω κάτω 200 εκατομμύρια ευρώ χρεή
    Β. Ο Σπυρόπουλος ήταν κάμποσα χρόνια (;) γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ
    Γ. Με αυτή την ιδιότητα θα συνέβαλλε κάπως στο αυγάτισμα των χρεών του ΠΑΣΟΚ

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ #1:
    Για την διεφθαρμένη κομματοκρατία της μεταπολίτευσης, "πείρα από την διοίκηση" σημαίνει κάποιος που ξέρει να φτιάχνει χρέη.


    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ #2:
    Με βάση τό ότι "η συγκυβέρνηση οδηγείται στην απόφαση να διατηρήσει τον κ. Σπυρόπουλο":
    Μας κυβερνάνε ακόμα αυτοί που ρίξανε την Ελλάδα στις ξέρες !!!

    ReplyDelete
  2. Anonymous9:59 am

    Δίκαιο είχατε για τον Σπυρόπουλο αλλά και να προκληθώ δεν θα μιλήσω

    ReplyDelete